Civilizatia
unui popor se oglindeste fidel in bucataria sa. Gastronomia marturiseste despre
istorie, tehnologie, influentele altor civilizatii asupra unui popor. Ea este
prezenta la toate momentele importante din viata noastra : de la nastere si
pana la moarte, trecand printr-o suita de aniversari, mancarea este cea care nu
lipseste niciodata. Mancarea isi castiga sacralitatea, fiind cea care este
folosita frecvent la diverse ceremonii religioase. Se spune ca a prepara
mancare este o arta – gastronomia fiind stiinta de a combina preparate alese
pentru a savura calitatile si gustul acestora. Arta si stiinta, gastronomia are
insa o componenta culturala deloc de neglijat. Daca luam in calcul semnificatia
cuvantului provenit din greaca antica, vom descoperi faptul ca acesta inseamna ”stomac” (gaster) si
”cunoastere”/”lege” (nomos). Așadar, vedem chiar din definitia cuvantului,
relatia pe care gastronomia o stabileste intre alimentatia unui popor si
cultura acestuia.
Cu totii
am auzit despre rafinitatea bucatariei franceze si am apreciat-o cu fiecare
ocazie ivita. Sunt preparate culinare care devin embleme ale unei natiuni. Pizza
si pastele ne conduc inevitabil cu gandul la Italia, orezul ne aminteste de
China, iar puiul cu curry ne poarta spre India. Chiar daca nu sunt la fel de
celebre precum pastele italienesti, preparatele traditionale romanesti isi au
si ele locul de cinste in gastronomia internationala. Bucataria tarii noastre
s-a format prin influenta popoarelor care au trecut pe acest teritoriu. Ne putem
mandri cu preparatele de inspiratie ungara, bulgara sau turca care au fost
asimilate de catre poporul nostru.
Restaurantul
Rezkakas, situat in Sfantu Gheorghe, este locul ideal pentru a savura o gama
larga de preparate. De la mancaruri traditionale romanesti, la mancaruri
orientale, restaurantul va ofera cele mai bune preparate. Va puteti rasfata cu
una dintre bauturile alese oferite de gazde, in timp ce bucatarii va pregatesc meniul
comandat. Un mic dejun copios poate contine omleta cu sunca si cascaval sau
friganele cu branza topita. Pentru pranz, meniul este unul bogat. Puteti alege
o ciorba taraneasca, o ciorba de burta cu smantana si ardei iute, o supa de
fasole cu ciolan afumat sau, daca preferati ceva mai usor, puteti savura o supa
crema de telina cu crutoane. In functie de preferinte, puteti alege intre
preparate din peste sau fripturi din carne de porc, carne de pasare sau carne
de vita, la care sa adaugati o garnitura din cartofi, orez sau legume. Evident,
va puteti bucura de specialitatile traditionale precum mamaliguta cu branza de
burduf si smantana, tocanita de pui sau bulzul ciobanesc. Clatitele cu
ciocolata sau cele cu dulceata reprezinta desertul perfect. O multime de alte
preparate delicioase se regasec in meniul restaurantului Rezkakas, care isi
primeste oaspetii intr-un spatiu confortabil, primitor.
Restaurantul
Rezkakas va asteapta cu doua programe
diferite, in functie de preferintele culinare. Astfel, pentru un meniu clasic,
care include preparatele traditionale romanesti, pastele, pizza, salatele,
programul este de luni pana vineri, in intevalul orar 9:00 – 00:00, sambata de
la 11:00 – 00:00 si duminica de la 12:00 – 00:00. Daca insa doriti sa va
bucurati de un meniu asiatic, restaurantul va onora comenzile dumneavoastra dupa
programul : de luni pana sambata, de la 12:00 – 15:00 si de la 19:00 – 23:00. Toate
preparatele se pot livra la domiciliu, restaurantul acceptand tichetele de masa
ca modalitate de plata. Accesati link-ul pentru a descoperi oferta completa.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu