joi, 2 mai 2013

Restaurantul Rezkakas – mancaruri traditionale romanesti


Civilizatia unui popor se oglindeste fidel in bucataria sa. Gastronomia marturiseste despre istorie, tehnologie, influentele altor civilizatii asupra unui popor. Ea este prezenta la toate momentele importante din viata noastra : de la nastere si pana la moarte, trecand printr-o suita de aniversari, mancarea este cea care nu lipseste niciodata. Mancarea isi castiga sacralitatea, fiind cea care este folosita frecvent la diverse ceremonii religioase. Se spune ca a prepara mancare este o arta – gastronomia fiind stiinta de a combina preparate alese pentru a savura calitatile si gustul acestora. Arta si stiinta, gastronomia are insa o componenta culturala deloc de neglijat. Daca luam in calcul semnificatia cuvantului provenit din greaca antica, vom descoperi faptul ca acesta inseamna ”stomac” (gaster) si ”cunoastere”/”lege” (nomos). Așadar, vedem chiar din definitia cuvantului, relatia pe care gastronomia o stabileste intre alimentatia unui popor si cultura acestuia.  
Cu totii am auzit despre rafinitatea bucatariei franceze si am apreciat-o cu fiecare ocazie ivita. Sunt preparate culinare care devin embleme ale unei natiuni. Pizza si pastele ne conduc inevitabil cu gandul la Italia, orezul ne aminteste de China, iar puiul cu curry ne poarta spre India. Chiar daca nu sunt la fel de celebre precum pastele italienesti, preparatele traditionale romanesti isi au si ele locul de cinste in gastronomia internationala. Bucataria tarii noastre s-a format prin influenta popoarelor care au trecut pe acest teritoriu. Ne putem mandri cu preparatele de inspiratie ungara, bulgara sau turca care au fost asimilate de catre poporul nostru.
Restaurantul Rezkakas, situat in Sfantu Gheorghe, este locul ideal pentru a savura o gama larga de preparate. De la mancaruri traditionale romanesti, la mancaruri orientale, restaurantul va ofera cele mai bune preparate. Va puteti rasfata cu una dintre bauturile alese oferite de gazde, in timp ce bucatarii va pregatesc meniul comandat. Un mic dejun copios poate contine omleta cu sunca si cascaval sau friganele cu branza topita. Pentru pranz, meniul este unul bogat. Puteti alege o ciorba taraneasca, o ciorba de burta cu smantana si ardei iute, o supa de fasole cu ciolan afumat sau, daca preferati ceva mai usor, puteti savura o supa crema de telina cu crutoane. In functie de preferinte, puteti alege intre preparate din peste sau fripturi din carne de porc, carne de pasare sau carne de vita, la care sa adaugati o garnitura din cartofi, orez sau legume. Evident, va puteti bucura de specialitatile traditionale precum mamaliguta cu branza de burduf si smantana, tocanita de pui sau bulzul ciobanesc. Clatitele cu ciocolata sau cele cu dulceata reprezinta desertul perfect. O multime de alte preparate delicioase se regasec in meniul restaurantului Rezkakas, care isi primeste oaspetii intr-un spatiu confortabil, primitor.
Restaurantul  Rezkakas va asteapta cu doua programe diferite, in functie de preferintele culinare. Astfel, pentru un meniu clasic, care include preparatele traditionale romanesti, pastele, pizza, salatele, programul este de luni pana vineri, in intevalul orar 9:00 – 00:00, sambata de la 11:00 – 00:00 si duminica de la 12:00 – 00:00. Daca insa doriti sa va bucurati de un meniu asiatic, restaurantul va onora comenzile dumneavoastra dupa programul : de luni pana sambata, de la 12:00 – 15:00 si de la 19:00 – 23:00. Toate preparatele se pot livra la domiciliu, restaurantul acceptand tichetele de masa ca modalitate de plata. Accesati link-ul pentru a descoperi oferta completa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu